fredag 28 januari 2011

And so it is.

Som ni kan se pa bilden ar klasskillnaderna har ratt stora. Det ar jattevanligt, atminstone i de bostadsomraden vi hunnit besoka, att fetingvillor och sma trahus star pa samma gata. Inte en vanlig syn hemma i Norden.

Idag ar det sista heldagen i Playa del Carmen. Vi kommer sakna den forna lilla fiskebyn, numera turistorten, som varit varat hem i nastan tva veckor, men det kanns anda skont att dra vidare. Tulum, ca 65 kilometer harifran, blir vart nasta stopp. Battre strander, och farra turister. Just what we like! Vi kanner att vi har fatt var dos av vrakiga amerikanare nu, och vill ha nagot annat! 

Fran Tulum ska vi aven gora nagra utflykter, bland annat till Chichen Itza som numera ar ett av varldens sju underverk. Det blir coolt! Tyvarr far man inte klattra upp pa pyramiden langre, som Matildas pappas morbror Oscar gjorde vid 85 ars alder (som ni kan lasa bland kommentarerna i inlagget nedan), eftersom den ar skyddad av UNESCOs World Heritage Centre. MEN, vi far atminstone se den och vi har hort rykten om att det finns andra mindre pyramider att klattra upp pa har pa Yucatan halvon!

Kvallen ska vi tillbringa pa taket av varat hotell. BBQfest star pa schemat, eftersom vi idag avslutat var spanska kurs. Ett fint diplom ar nu i var ago, och vi ar makta stolta!

5 kommentarer:

BigBigBro sa...

STORT GRATTIS till er båda, bra jobbat. Trevlig resa till Tulum, själv hakar jag på släpvagnen och Petter lika så och hjälper Evelin att flytta från Falun till Orsa. Ha det forsatt skönt =)

Månstamamman sa...

Nu har ni varit duktiga! Grattis till er. Ha det riktigt fint i Talum nu och sköt om er. Kramar till er bäda!

Mamma Karin sa...

Grattis till spanskakursen, bra jobbat:) nya resmål nu, härligt:) vill ha mera bilder.

Tusen kramar och sköt om er ♥♥♥

Larsson i Chile sa...

Que bueno, ya podemos hablar en español entonces! Felicidades a las dos por cumplir el curso!!! Mil abrazos!

Pappa-Mats sa...

Vet ni om att en kanadeniska blev av med en arm av en haj där ni är?
Var rädda om er!